Kontakt

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020

PODPROGRAM 2016 – EFEKTY

PODPROGRAM 2016 – EFEKTY

PODPROGRAM 2016 – efekty

  1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017, skierowany do osób potrzebujących trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
  2. Pomoc żywnościowa trafiła do 812 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
  3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
  • 48, 284 ton żywności;
  • 4579 paczek żywnościowych;
  1. W ramach Podprogramu 2016 osoby korzystające z pomocy żywnościowej miały możliwość wzięcia udziału w działaniach towarzyszących zorganizowanych przez Bank Żywności w Olsztynie. W ramach tych działań przeprowadzono warsztaty edukacyjne, tj.
  • Warsztaty dietetyczne „ Żywienie dzieci ”, „ Jedz z głową ” – dla 64 uczestników
  • Warsztaty edukacji ekonomicznej „ Gospodarowanie budżetem domowym ” – dla 31 uczestników

Warsztaty kulinarne „ Rodzinne gotowanie z wykorzystaniem sezonowości produktów ” – dla 26 uczestników


Partnerzy

  • Miejsko Gminny Ośrodek Kultury w Kisielicach
  • eUrząd Skarbowy
  • PROW 2014 2020 logo kolor
  • Rozwój Polski Wschodniej
  • Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich
  • Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa
  • Biblioteka Narodowa
  • Legimi
  • Szukam Książki
  • Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa
  • Fundacja Aktywnej Rehabilitacji
  • Innowacyjna Gospodarka
  • Kapitał Ludzki
  • Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa
  • Związek Powiatów Polskich